עולם ההייטק בכלל וסטארט-אפ בפרט מבוסס על עקרונות היזמות עסקית וטכנולוגית. איך יוצאים לדרך עסקית חדשה? כיצד בונים תוכנית עסקית? מיהו הצוות המנצח להקמת סטארט אפ? מאיפה מגייסים את ההון? כל אלו ועוד במדור סטארט-אפ ויזמות.
אנחנו הישראלים אוהבים להתגאות בהיותנו סטארט-אפ ניישן. למעשה, אנחנו מזכירים את המונח הזה כל כך הרבה, עד שהוא נהפך כמעט לשם נרדף לתעשיית ההייטק הישראלית כולה (מגזר שמהווה 3.5% מהמועסקים בישראל).
רוב הסטרטאפים לא מבצעים תהליך תכנון מסודר, הם לרוב רצים לגייס, וזה החטא הקדמון. סטרטאפים נוטים לעבוד במוד fast and dirty, הם רצים לגייס לפני שהגדירו לעצמם מהו ה- DNA שלהם.
בחייה של חברת הזנק (סטארט-אפ) ישנם כמה שלבים. אחד הארוכים שבהם הוא גם אחד הראשונים וההתחלתיים ביותר - שלב גיוס הכספים. בשלב זה, הוגי הרעיון צריכים לחפש בעל הון שיסכים לשמוע את משנתם ובעקבות זאת, להשקיע בפרויקט סכומי כסף נדיבים.
"אף אחד לא ישלם אפילו 10 סנט כדי לראות סרט על גמדים". במילים האלה השיבה ליליאן דיסני לבעלה וולט דיסני כששמעה על הרעיון החדש שלו: סרט אנימציה ראשון אי פעם באורך מלא, המבוסס על האגדה של שלגיה ושבעת הגמדים. השנה היתה 1934.
חבר ילדות שלי, המשמש בעשרים השנים האחרונות כמנהל שיווק ומכירות בחברות שונות מהמובילות והמצטיינות בתחומן, משתף אותי בכאביו: "כל יום אני יוצא מחדש למלחמה," "אתה צריך אש בעיניים כדי להמשיך לשרוד בשוק הזה".
"עברתי להייטק בשביל הכסף", אומר גיל (35), מהנדס בתחילת דרכו בתחום ההייטק. "אחרי הרבה שנים בתחום אחר פניתי ללימודי תכנות. עוד במהלך הלימודים בקורס הציעו לי שכר גבוה יותר, על אף היותי מתכנת מתחיל. לא הייתה בכלל שאלה – המשכורת הגבוהה קובעת".